Vaktsineeritud Briti terviseminister andis positiivse koroonaproovi (3)

Copy
Briti terviseminister Sajid Javid.
Briti terviseminister Sajid Javid. Foto: Tayfun Salci / ZUMA Wire / Scanpix

Vaktsineeritud Briti terviseminister Sajid Javid teatas laupäeval, et andis positiivse koroonaproovi ja jääb eneseisolatsiooni, seda vaid kaks päeva enne enamiku koroonapiirangute tühistamist Inglismaal.

«Ma tundsin end eile õhtul veidi uimaselt, seepärast tegin ma täna hommikul süljetesti ja see osutus positiivseks,» ütles Javid Twitterisse postitatud videosõnumis.

«Ma olen nüüd kodus eneseisolatsioonis koos perega, kuni ma saan PCR-testi tulemuse. Ma olen tänulik, et mul on tehtud kaks vaktsiinisüsti. Seni on mu sümptomid väga kerged.»

Vastavalt Briti valitsuse reeglitele tuleb Javidil jääda eneseisolatsiooni 10 päevaks, kuid ta ei pea seda tegema, kui PCR-testi tulemus on negatiivne.

Tema lähikontaktsed, seal hulgas valitsuse teised liikmed, peavad samuti jääma eneseisolatsiooni, kui saavad riiklikult terviseametilt vastavad juhised.

Javid on olnud Briti terviseminister alles alates 26. juunist, kui eelmine minister Matt Hancock lahkus pärast paljastusi, et ta rikkus koroonapiiranguid koos oma lähedase abiga.

Ajal, mil koroonanakkuste arv on taas tõusuteel, hoiatavad paljud teadlased, et valitsus seab riigi tervishoiusüsteemi ohtu plaaniga tühistada esmaspäeval enamik koroonapiirangutest.

Esimest korda alates jaanuari keskpaigast tõusis reedel uute nakatumiste arv üle 50 000 ning Javid hoiatas, et see võib lähinädalatel kahekordistuda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles