Johnson jääb koroonakontakti tõttu töövälisel ajal eneseisolatsiooni (1)

Copy
Briti peaminister Boris Johnson ja terviseminister Sajid Javid.
Briti peaminister Boris Johnson ja terviseminister Sajid Javid. Foto: Reuters/ScanPix

Briti peaminister Boris Johnson jääb pärast lähikontakti koroonapositiivsega 10 päevaks eneseisolatsiooni, teatas Downing Street täna vastupidiselt varasemale teatele, et valitsusjuht ei pea karantiini jääma.

Downing Streeti teatel said Johnson ja rahandusminister Rishi Sunak ööl vastu pühapäeva koroonarakenduselt teate lähikontaktist koroonapositiivsega. Reedel kohtus peaminister terviseminister Sajid Javidiga, kes andis laupäeval positiivse koroonaproovi. Täielikult vaktsineeritud Javidi sõnul on tal kerged haigussümptomid.

«Ma tundsin end eile õhtul veidi uimaselt, seepärast tegin ma täna hommikul süljetesti ja see osutus positiivseks,» ütles Javid laupäeval Twitterisse postitatud videosõnumis.

«Ma olen nüüd kodus eneseisolatsioonis koos perega, kuni ma saan PCR-testi tulemuse. Ma olen tänulik, et mul on tehtud kaks vaktsiinisüsti. Seni on mu sümptomid väga kerged.»

Vastavalt Briti valitsuse reeglitele tuleb Javidil jääda eneseisolatsiooni 10 päevaks, kuid ta ei pea seda tegema, kui PCR-testi tulemus on negatiivne.

Javid on olnud Briti terviseminister alles alates 26. juunist, kui eelmine minister Matt Hancock lahkus pärast paljastusi, et ta rikkus koroonapiiranguid koos oma lähedase abiga.

Downing Street teatas varem, et Johnson ja Sunak teevad pilootprojekti raames iga päev koroonatesti ning saavad tööd jätkata, kuid peavad töövälisel ajal olema eneseisolatsioonis. Vähem kui kolm tundi hiljem tuli teade, et mõlemad jäävad 10 päevaks eneseisolatsiooni ega osale pilootprojektis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles