Vene inimõigusnõukogu esitas päringu Projekt Media asjus

BNS
Copy
Pildil Konstantin Chuychenko
Pildil Konstantin Chuychenko Foto: Dmitry Astakhov/Scanpix Baltics

Venemaa presidendile alluv alaline kodanikuühiskonna ja inimõiguste nõukogu pöördus peaprokuröri Aleksander Krasnovi ja justiitsministri Konstantin Tšuitšenko poole päringuga USA inimõigusorganisatsiooni Projekt Media soovimatuks tunnistamise osas, edastas pühapäeval meedia.

Vene peaprokuratuur tunnistas 15. juulil USA inimõigusorganisatsiooni Projekt Media soovimatuks organisatsiooniks.

«Mõistame avalike huvide kaitsmise väärtust, kuid peame samal ajal oluliseks meediavabaduse kaitset ja kodanike juurdepääsu teabele ning soovime seetõttu saada ülevaadet, kas on saavutatud tasakaal nende väärtuste kaitsmisel,» edastati avalduses.

«Palume nõukogu teavitada, millised organisatsiooni tegevused meie ühiskonna ja selle põhiseadusliku süsteemi julgeoleku vastu olid selle otsuse aluseks,» lisati pöördumises.

Projekt Media teatas reedel, et on juba likvideerimisjärgus ega ole enam ajakirjanikega seotud.

«Ettevõte, mis on registreeritud Ühendriikides ja mille Vene võimud on tunnistanud soovimatuks organisatsiooniks, on likvideerimise järgus ega ole rahalistes suhetes enam ühegi Venemaal töötava ajakirjanikuga,» seisis avalduses.

Avalduses kinnitati, et ajakirjanike meeskond jätkab tööd, kuid ei täpsustud, mis kujul.

Projekt Mediast sai 41. välismaine vabaühendus, mille tegevus Venemaal on soovimatuks tunnistatud. Siiani ei olnud nimestikus ühtegi meediumi.

Lisaks kandis justiitsministeerium meedia välisagentide registrisse Badanini enda ja neli väljaande töötajat ehk Olga Tšurakova, Pjotr Manjahin, Marija Železnova ja Julia Lukjanova. Välisagentideks said ka väljaande Otkrõtoje Media peatoimetaja Julija Jaroš, tema asetäitja Maksim Glinkin ja raadiojaama Vabadus korrespondent Jelizaveta Majetnaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles