Küprose pealinnas ründasid koroonapiirangute vastased telejaama hoonet

Copy
Sigma TV mahapõlenud autod peakontori ees.
Sigma TV mahapõlenud autod peakontori ees. Foto: ETIENNE TORBEY

Küprose pealinnas Nikosias ründasid koroonapiirangute ja vaktsiinide vastased pühapäeva õhtul telejaama Sigma TV hoonet ja süütasid selle ees seisvaid sõidukeid, teatasid võimuesindajad.

Politsei kinnitas juhtunut telejaama juures. Korrakaitsjate andmetel suundusid umbes 2500 protestijat telejaama juurde pärast suuremat meeleavaldust presidendilossi juures, kus väljendati raevu koroonapassi ja sunnitud vaktsineerimisega seoses.

«Pealinna Nikosias toimus pühapäeva õhtul rünnak meie peakontori vastu,» teatas Sigma TV.

Politsei info kohaselt oli presidendilossi juurde kogunenud 5000 inimest, kellest umbes pooled suundusid telekanali hoone juurde. Politseinikud sisenesid telejaama hoonesse, et selle töötajaid kaitsta.

«Meie peakorterit ründas rahvajõuk. Meeleavaldajad lõhkusid aknaid ja süütasid põlema sõidukeid,» lisati teadaandes.

Uudisteagentuuri AFP sündmuskohal viibinud ajakirjaniku kinnitusel vedelesid kõikjal klaasikillud ja üks Sigma TV logoga sõiduk oli täielikult põlenud. Teised sõidukid olid saanud erinevaid kahjustusi.

Küprose president Nicos Anastasiades nimetas oma avalduses vägivalda hoobiks demokraatiale ja lubas, et valitsus ei anna järele ähvardustele ega väljapressimistele.

Sigma TV on võtnud karmilt sõna vaktsineerimisvastaste kampaaniate vastu ja tauninud ka koroonapiirangute vastaseid meeleavaldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles