Taliban mõistis hukka Afganistani suursaadiku tütre röövimise

Copy
Talibani võitlejad.
Talibani võitlejad. Foto: Allauddin Khan

Islamiliikumine Taliban mõistis pühapäeval hukka Afganistani suursaadiku tütre röövimise ja nõudis Pakistani võimudelt kurjategijate leidmist ja karmi karistamist.

«Inimrööv on agressioon, mille me karmilt hukka mõistame. Kutsume Pakistani valitsust üles suurendama jõupingutusi kurjategijate tabamisel ja karistamisel, et selline tegevus ei tekitaks kahe riigi vahel vihavaenu,» ütles Talibani eestkõneleja Suhail Shahin.

Afganistan teatas pühapäeval, et kutsub Pakistani pealinnast julgeolekuohu tõttu ära suursaadiku ja vanemdiplomaadid pärast seda, kui saadiku tütar sel nädalal Islamabadis viieks tunniks rööviti ning teda piinati ja peksti.

«Pärast Afganistani suursaadiku tütre röövimist Pakistanis otsustas Afganistani Islamivabariigi juhtkond suursaadiku ja vanemdiplomaadid Islamabadist Kabuli tagasi kutsuda, kuni julgeolekuoht on kõrvaldatud,» teatas välisministeerium, nõudes röövijate vahistamist ja vastutusele võtmist.

Päev varem ütles Afganistani välisministeerium, et 26-aastast Silsila Alikhili piinati rängalt.

Haigla raporti kohaselt oli naine saanud mitu hoopi pähe, tal olid randmetel ja jalgadel sidumisjäljed ning teda oli rängalt pekstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles