USA sõdur lasi maha afgaanist turvamehe

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA sõdur lasi Põhja-Afganistanis sõjaväebaasi juures maha afgaanist turvamehe, enda sõnul seetõttu, et kahtlustas, et too hakkab teda kohe ründama, kirjutab uudisteagentuur AFP.


Eile avalikustatud intsident leidis aset neljapäeval Sari Puli provintsis. «USA sõdur lasi kolm päeva tagasi maha afgaanist turvamehe,» teatas eile Sari Puli julgeolekuülem Sayed Jahangir. «Ameeriklane lasi oma afgaani kolleegi maha arusaamatuse tõttu. Nimelt arvas ta, et valvur tahab teda rünnata.»

Ohvriks oli 22-aastane Abdul Rahimi nimeline mees. Jahangiri sõnul oli ta eraturvafirma töötajana alles hiljuti seal tööle asunud.

NATO rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAFi) esindaja ei soovinud juhtunut AFP-le kommenteerida, viidates käimasolevale uurimisele.

NATO raporti kohaselt on vägivald koalitsioonisõdurite ja nende afgaani kolleegide vahel sagenenud. Selle dokumendi hinnangul on enamasti põhjuseks kultuuriline sobimatus, mitte Talibani mõju Afganistani sõjaväelaste ja politseinike üle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles