Ukraina võimude sõnul on enamiku nende 135 külmasurma põhjuseks alkohol

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Kiiev.
Talvine Kiiev. Foto: SCANPIX

Ukraina võimude sõnutsi on nende riigis juhtunud erakordse arvu külmasurmade peapõhjuseks alkohol, kirjutab uudisteagentuur AFP.


Viimase kümne päevaga on talveilm nõudnud vähemalt 135 ukrainlase elu. «Nende surmade põhipõhjus on alkoholi kuritarvitamine,» märkis Ukraina eriolukordade ministeeriumi päästejõudude juht Grigori Martšenko.

Ametniku sõnul on kõige rohkem külmasurmasid registreeritud Ida-Ukraina tihedalt asustatud tööstuspiirkonnas Donetskis. «Valitsus on andnud endast kõik, et inimesed saaksid abi,» ütles ta. Tema sõnul on avatud üle 3300 varjupaiga, kus pakutakse sooja tuba ja toitu, samuti andis valitsus raudteejaamadele ja kohvikutele käsu mitte ajada välja sealt sooja otsivaid kodutuid.

Martšenko sõnul surid mõned 135 surnukülmunud ukrainasest küll kodudes ja haiglates, kuid enamus leidis otsa tänavail.

Kuigi viimastel päevadel on ilm Ukrainas mõnevõrra pehmenenud, prognoositakse nädala lõpuks sinna taas alla 30 langevaid miinuskraade.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles