Biden toonitas taas vaktsineerimise olulisust

Copy
Joe Biden Cincinnatis kõnelemas.
Joe Biden Cincinnatis kõnelemas. Foto: Jonathan Ernst

USA president Joe Biden väljendas kolmapäeval pettumust koroonaviiruse vastu vaktsineerimise aeglustumise pärast ja toonitas veel kord selle olulisust ameeriklastele võitluses pandeemiaga.

Cincinnati raekojast tehtud teleülekandes esinenud Biden ütles, et rahvatervise kriis on taas hoogu kogumas, sest Delta variandi levik on viinud nakatumiste arvu kasvule kogu riigis ja seda eriti vaktsineerimata inimeste seas.

«Meil on nüüd niiöelda pandeemia neile, kes pole veel vaktsineeritud,» ütles president telekanali CNN vahendusel. 

«Kui olete vaktsineeritud, siis ei satu te haiglasse, te ei viibi reanimatsioonipalatis ega sure,» ütles Biden. «Seega on tohutult oluline, et me kõik käituksime nagu ameeriklased, kes hoolivad oma ameeriklastest kaaslastest,» manitses president.

USA oodatav eluiga vähenes 2020. aastal pooleteise aasta võrra, tehes läbi suurima aastase languse pärast Teist maailmasõda. Haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse tuvastatud languse peapõhjuseks on koroonapandeemia, millest tervishoiuametnike sõnul johtub ligi 74 protsenti oodatava eluea lühenemisest.

Eelmisel aastal suri üle 3,3 miljoni ameeriklase, mis on rohkem kui ühelgi teisel aastal Ühendriikide ajaloos. Koroonapandeemia arvele läks umbes 11 protsenti surmadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles