Rootsis löödi koolitüdrukule nuga kõrri

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna hommikul pussitas kurjategija Lääne-Rootsis Göterborgi lähistel kooli ees 10-aastast tüdrukut kaela.


Tüdruk sai Göteborgi lähistel Bergsgårdi kooli juures toimunud rünnakus tõsiselt viga. Ajalehe The Local kohaselt viidi ta Östra haiglasse veel kõris oleva noaga.

Päästeteenistused said kõne rünnaku kohta täna hommikul kell 9.51. «Patsient tõsteti kiirabiautosse 10.12,» kirjeldas päästeteenistuse vahetusevanem Jack Söderberg.

Politsei pressiesindaja Björ Blixteri sõnul oli tüdruk teadvusel ja ütles neile, et pole ründajat iial varem näinud. «Me oleme saanud temaga rääkida. Pole midagi, mis viitaks, et vigastused oleksid eluohtlikud, kuid ta on siiski tõsiselt haavatud,» kirjeldas pressiesindaja.

Lootuses saada rünnaku motiivi kohta infot küsitlevad korrakaitsjad ka tüdruku perekonda ja tuttavaid. «Praegu ei tea me veel ühestki motiivist,» ütles Blixter ajalehele Dagens Nyheter. Politsei andmeil pole keegi ähvardanud ei tüdrukut ega tema peret.

Kallaletungija oli praegustel andmetel 20ndates mees. Tabatud teda pole. Politsei liigitas juhtunu mõrvakatseks.

Rootsi koolides on viimasel ajal toimunud mitu noarünnakut. Detsembri keskel sai 19-aastane õpilane viga, kui Lõuna-Rootsis Kristianstadi teda pussitati. Seoses juhtunuga vahistati kaks meest. Nädal enne seda pussitati Stockholmi eeslinnas Vallentunas 17-aastast poissi ajal, kui ta sisenes koolimajja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles