USA üritab taastada kuubalaste ligipääsu internetile

Copy
President Joe Biden.
President Joe Biden. Foto: Shawn Thew - Pool Via Cnp

USA president Joe Biden kinnitas neljapäeval, et Ühendriigid jätkavad jõupingutusi kuubalastele internetiühenduse tagamise nimel.

«Teeme koostööd kodanikuühiskonna organisatsioonide ja erasektoriga, et tagada kuubalastele juurdepääs internetile ja mööda minna režiimi tsenseerimiskastetest,» ütles Biden avalduses.

Biden teatas juba nädal tagasi, et USA uurib võimalusi Kuubal katkenud internetiühenduse taastamiseks. «Nad on seal internetiühenduse katkestanud. Me kaalume, kas meil on tehnoloogilised võimalused seda juurdepääsu taastada,» ütles Biden.

Kuuba võimud peatasid ligipääsu muu hulgas peamistele sotsiaalmeedia platvormidele ilmse sooviga takistada info levitamist valitsusvastaste protestide ajal ja järel.

USA kehtestas neljapäeval Kuuba kaitseministrile Alvaro Lopez Mierale ja siseministeeriumi osakonnale sanktsioonid rahumeelsete protestide mahasurumise eest. President Joe Bideni sõnul oli see Havanna vastu suunatud samm alles karistusmeetmete algus.

Kuuba presidendi Miguel Díaz-Caneli väitel ei vasta maailmale edastatav pilt saareriigis puhkenud rahutustest tõele. Riigipea sõnul levitatakse sotsiaalmeedias pilte ja üleskutseid, mis julgustavad ja ülistavad rahutusi ning materiaalse kahju tekitamist.

«Kui president Joseph Bidenil on siiras humanitaarmure Kuuba rahva pärast, siis esimese sammuna blokaadi lõpetamiseks võiks ta tühistada 243 meedet, mille kehtestas president Donald Trump, sealjuures enam kui 50, mis kehtestati julmalt pandeemia ajal,» on öelnud Díaz-Canel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles