Argentinas tutvustati sooneutraalset isikutunnistust

Postimees
Copy
President Alberto Fernández, siseminister Eduardo de Pedro ja naiste, soo ja mitmekesisuse minister Elizabeth Gómez Alcorta koos mittebinaarsete inimestega pärast riikliku isikutunnistuse tutvustamist Buenos Aireses.
President Alberto Fernández, siseminister Eduardo de Pedro ja naiste, soo ja mitmekesisuse minister Elizabeth Gómez Alcorta koos mittebinaarsete inimestega pärast riikliku isikutunnistuse tutvustamist Buenos Aireses. Foto: Maria Eugenia Cerutti/Argentinian Presidency/AFP/Scanpix

Argentinast sai esimene Ladina-Ameerika riik, kus võib end ametlikult identifitseerida mittebinaarse sooidentiteedi järgi. Viimane tähendab, et inimene võib registreerida enda juriidilist sugu väljaspool sookategooriaid naine ja mees.

President Alberto Fernández, naiste, soo ja mitmekesisuse minister Elizabeth Gómez Alcorta ning teised Argentina ametiisikud jagasid kolmapäeval välja uue riikliku ID-kaardi esimesed kolm eksemplari. Dokumendis on soolise valikuna võimalik valida kas täht «X», «mees» või «naine».

«Meil on vaja laiendada oma mõtteviisi ja mõista, et on ka teisi viise armastada ja olla armastatud ning lisaks mehe ja naise identiteedile on ka teisi identiteete,» sõnas president Alberto Fernández kolmapäeval, mil jagati välja esimesed uued ID-kaardid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles