WHO: Euroopas on delta tüvega võitlemiseks vaja rohkem teste teha (1)

Copy
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) logo.
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) logo. Foto: MARTIAL TREZZINI / EPA / SCANPIX

Euroopas nüüdseks dominantseks muutunud koroonaviiruse delta tüvega võitlemiseks on vaja rohkem tasuta testimist, kontaktsete tuvastamist ja teisi meetmeid, hoiatasid reedel Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ning Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskus (ECDC).

WHO Euroopa haru ja ECDC tegid ühisavalduse, kus kutsuti Euroopa riike võtma tugevamaid meetmeid äärmiselt nakkava delta tüve leviku piiramiseks.

«WHO soovitab, et riigid suurendaksid ligipääsu tasuta testimisele, laiendaksid sekveneerimist, julgustaksid kontaktsete karantiini jäämist ja nakatunute isoleerumist, tugevdaksid kontaktsete tuvastamist nakkusahelate murdmiseks, ja tagaksid, et kõige haavatavam osa meie rahvastikust oleks vaktsineeritud,» öeldi ühisavalduses.

WHO ja ECDC andmeil oli vahemikus 28. juuni – 11. juuli delta tüvi domineeriv 19 riigis 28-st, mis esitasid piisavaid andmeid viiruse sekveneerimise kohta.

Nakatumiste arv kasvas sel nädalal maailmas üheksa protsendi võrra. Euroopas oli kasv 26 protsenti ja Ühendriikides 60 protsenti.

ECDC tõstis pandeemia ohutaseme Euroopas madalalt keskmisele ja väljendas eriti suurt muret Hispaania, Portugali, Malta ja Küprose pärast.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles