Koroonapiirangute vastased kähmlesid Sydneys politseiga

Copy
Koroonapiirangute vastane protest Sydneys 24. juulil.
Koroonapiirangute vastane protest Sydneys 24. juulil. Foto: Mick Tsikas / AAP / AP / Scanpix

Tuhanded koroonapiirangute vastased tulid laupäeval Austraalia kahes suuremas linnas tänavatele ning Sydneys puhkes kähmlus politseiga, kes pidas mitu inimest kinni.

Kuu aega kestnud liikumiskeelu vastased kogunesid Sydneys meelt avaldama ning vastasseisus politseiga läksid lendu potililled ja pudelid.

Melbourne'is koondusid tuhanded inimesed õhtupoolikul osariigi parlamendihoone ette ja alustasid sealt protestirongkäiku.

Maskideta meeleavaldajad protestisid reisi- ja avalike kogunemiste keelu vastu, mida võimud kavatsevad pikendada oktoobrini.

Sydney politsei teatel käivitati protestide vastuseks politseioperatsioon ja mitu inimest peeti kinni.

Korraldajad nimetasid meeleavaldust vabadusmarsiks ja reklaamisid seda sotsiaalmeediasaitidel, kus sageli levitatakse valeinfot vaktsineerimise kohta ja mitmesuguseid vandenõuteooriaid.

Koroonapiirangute vastased meeleavaldused on kavas ka teistes Austraalia linnades.

Uus-Lõuna-Walesi osariik, mille pealinn Sydney on, teatas laupäeval 163 uuest nakkusjuhust, kokku on neid viiruse delta tüve levikust põhjustatud puhangu jooksul ligi 2000.

Seni riigisisest viiruselevikut hästi piiranud Austraalia 25 miljonist elanikust ligikaudu pool elab linnades, kus uue puhanguga on kehtestatud liikumispiirangud.

Austraalias on täielikult vaktsineeritud vaid 11 protsenti elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles