FOTOD Berliini LGBTQ rongkäigust võttis osa kümneid tuhandeid inimesi (4)

Copy

Saksamaal Berliinis kogunes laupäeval LGBTQ õiguste nimel korraldatud rongkäigule umbes 65 000 inimest, umbes kolm korda rohkem, kui ennustati.

Tegemist oli suurima meeleavaldusega Berliinis alates koroonaviiruse pandeemia puhkemisest.

Christopher Streeti päeva paraad algas üleskutsega Berliini kultuurisenaatori Klaus Ledereri üleskutsega muuta linn «kvääride vabaduse tsooniks» seoses geiõiguste ohustamisega Ungaris ja naaberriigis Poolas.

Poolas on kuulutatud mõned piirkonnad «LGBT-vabadeks» tsoonideks ning Ungaris võeti hiljuti vastu seadus, mis keelustas homoseksuaalsuse või soomuutmise kujutamise, mis on suunatud alaealistele. Inimõigusorganisatsioonid on nimetanud seadust diskrimineerivaks.

Ledereri sõnul tekitab olukord kahes EL-i liikmesriigis Poolas ja Ungaris hirmu.

Senaatori sõnul on pandeemia olnud raske paljudele geidele ja lesbidele, kuna paljud varjupaigad suleti.

Politsei pressiesindaja Martin Dams ütles Associated Pressile, et paraadist võtab osa hinnanguliselt 35 000 inimest, kuid hiljem laupäeval teatati kõrgemast arvust. Organiseerijate sõnul võttis üritusest osa 80 000 inimest.

Korraldajad prognoosisid umbes 20 000 inimese osavõttu.

Eelmisel aastal jäi paraad pandeemia tõttu ära ning paljud inimesed võtsid laupäeval ilusa suveilma ja madala Covid-19 nakatumuse puhul osa viimasest Berliini Pride'i kuu üritusest.

Organiseerijad kutsusid üritusel korduvalt, et inimesed kannaksid maske ja hoiaksid üksteisest kaugemale, kuigi inimeste arvu tõttu see tihti võimalik ei olnud.

Berliini metroorongis toimus reedel arvatavalt homofoobse alatooniga rünnak ühe geipaari vastu. Reisijad sekkusid ning süüdlane peeti hiljem kinni.

Piiskop Christian Stäblein palus reedel Berliinis Marienkirches korraldatud jumalateenistuselt LGBTQ kogukonnalt andestust kannatuste eest, mida Saksa evangeelne kirik on neile põhjustanud.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles