Mali liidri tapmiskatses süüdistatud mees suri

Copy
Assimi Goïta Bamakos.
Assimi Goïta Bamakos. Foto: Stringer

Mali ajutise liidri Assimi Goïta tapmiskatses süüdistatud mees suri vahi all, teatas pühapäeval valitsus.

Kahtlusalune, kelle isikuandmeid pole siiani avaldatud, võeti pärast mõrvakatset kinni teisipäeval.

«Pärast vahistamist halvenes tema tervis ja viidi haiglasse, kus ta suri,» edastati valitsuse avalduses.

Mali ajutine liider Goïta teatas teisipäeval, et tema seisund on pärast tapmiskatset hea.

«See on liidriks olemise osa, alati on rahulolematuid. On inimesi, kes võivad millal iganes tahta midagi proovida, et ebastabiilsust tekitada,» ütles ta raadiokanalis ORTM tehtud avalduses.

Noaga mees ründas teisipäeval Goïtat, kes oli pealinnas Bamakos asuvas mošees palvusel. Rünnak leidis aset Eid al-Adha usupüha pidustuste ajal. Mali prokuratuur alustas koheselt juhtunuga seoses uurimist.

Mali religiooniminister Mamadou Koné teatas samal päeval uudisteagentuurile AFP, et ründaja on kinni peetud. Suurmošee juhataja andmetel tungis ründaja kallale presidendile, kuid vigastas kedagi teist.

Mali on üritanud tulla toime džihadistliku vägivallaga, mis puhkes 2012. aastal riigi põhjaosas. Tuhanded sõdurid ja tsiviilelanikud on oma elu kaotanud. Sajad tuhanded on pidanud kodust põgenema.

Kolonel Goïta juhtis eelmisel augustil riigipööret president Ibrahim Boubacar Keïta vastu, kes kukutati. Selle aasta mais kukutas ta ajutise valitsuse, kes pidi riiki juhtima tagasi tsiviilvõimu alla 2022. aasta veebruariks. Goïta on lubanud, et riik naaseb tsiviilvalitsuse juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles