Pakistani K2-l hukkus Šoti mägironija

Copy
Maailma kõrguselt teine mäetipp K2 Pakistanis.
Maailma kõrguselt teine mäetipp K2 Pakistanis. Foto: HO / AFP / Scanpix

Šoti mägironija Rick Allen sai surma katsel tõusta maailma kõrguselt teisele mäetipule K2 Pakistanis, teatas tema ekspeditsioonimeeskond.

Allen sai surma, kui teda tabas nädalavahetusel mäele tõusmiseks uut teed katsetades lumelaviin. Alpinisti surnukeha leiti pühapäeva õhtul.

«Pärast tema pere ja sõpradega arupidamist maetakse legendaarne mägironija võimsa K2 jalamile,» kirjutas Karakorumi ekspeditsioon esmaspäeval Facebookis.

Ka Alleni üritust rahastanud heategevusorganisatsioon kinnitas tema surma. «Rick suri tehes seda, mida ta kõige rohkem armastas, ja ta elu ilmestasid julgus ning veendumused,» säutsus Partners Relief & Development Twitteris, lisades, et kaks ülejäänud alpinisti jäid lumevaringus ellu.

Nädal varem hukkus lähedal oleva Boroad Peaki mäetipu lähedal liustikulõhesse jäänud Lõuna-Korea alpinist Kim Hong-bin.

Rühm Nepali mägironijaid tegi jaanuaris ajalugu, tõustes esmakordselt K2 tippu talvel. Samas sai aga K2 nõlvadel viis alpinisti surma ning kuues jäi kadunuks naabermäel.

Metsiku mäena tuntud K2-l valitsevad karmid olud. Tuul võib tõusta enam kui 200 kilomeetrini tunnis ning õhutemperatuur langeb 60 miinuskraadini Celsiuse järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles