Hiina algatas kuus kuud kestva äpipuhastuse

Copy
Nutitelefoni kasutajad Pekingi metroos möödumas mobiiliäppide reklaamist.
Nutitelefoni kasutajad Pekingi metroos möödumas mobiiliäppide reklaamist. Foto: Andy Wong / AP / Scanpix

Hiina tööstusministeerium teatas kuus kuud kestvast kampaaniast, millega tahetakse jagu saada väidetavast probleemist internetiäppidega, mis rikuvad tarbijate õigusi ja küberturvalisust ning moonutavad turgu.

Tööstus- ja infotehnoloogiaministeerium märgib veebis, et firmad peavad ära muutma kasutajaid eksitavad rakendused, mis suruvad peale teenuseid, mida kasutajad ei soovi.

Korraldus on osa laiemast pingutusest võidelda tehnikatööstuse isetegevusega. Valitsus on määranud Hiina suurimatele tehnoloogiaettevõtetele trahve ja muid karistusi.

Kampaaniaga tehti algust reedel toimunud telekonverentsil. Pühapäeval avaldati järjekordne nimekiri kümnetest äppidest, mida tuleb väidetavalt parandada.

22 parandamist nõudva olukorra hulgas on näiteks see, kui hüpikaken täidab kogu ekraani ja selle sulgemine suunab kindlale lingile.

Teised suuremad probleemid on veebilinkide pahatahtlik tõkestamine, sekkumine teiste ettevõtete toodetesse või teenustesse, andmejulgeolekuga seotud ohud delikaatse teabe krüptimata jätmisel ning kasutajate nõusoleku puudumine enne andmete edastamist teistele osapooltele.

Samuti puudutab see ebaseaduslikke lairibaühendusi, mis ei vasta veebilehe registreerimisprotseduuridele või võivad anda juurdepääsu keelatud võrkudele.

Reguleerivad asutused on hoogustanud monopolidevastaste, andmeturbe- ja muude eeskirjade jõustamist erinevate meelelahutuse, jaekaubanduse ning muudes valdkondades tegutsevate tehnoloogiaettevõtete vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles