Austraalias Melbourne’i linnas lõppeb viies koroonalukustus

BNS
Copy
Piirangute tõttu tühjaks jäänud Melbourne on muutunud kummituslikuks. FOTO: James Ross/epa/scanpix
Piirangute tõttu tühjaks jäänud Melbourne on muutunud kummituslikuks. FOTO: James Ross/epa/scanpix Foto: James Ross/epa/scanpix

Austraalia suuruselt teine linn Melbourne tühistab teisipäeval oma viienda koroonalukustuse, kuna Victoria osariigi valitsuse teatel on sealne viiruse delta tüve puhang kontrolli alla saadud.

Viiepäevane lukustus lõpeb Victoria osariigis kell 23.59 (Eesti aeg 16.59), misjärel lubatakse avada koolid, pubid ja restoranid, ütles osariigi peaminister Daniel Andrews. Inimestel ei lubata aga kahel tuleval nädalal endiselt oma kodus külalisi võõrustada.

«See lukustus annab selge sõnumi, et me oleme tagasi löönud kaks delta tüve puhangut,» ütles Andrews. «Ma ei usu, et maailmas on teist jurisdiktsiooni, mis on seda suutnud. Iga victorialane peaks selle üle uhke olema.»

Austraalia suurim linn Sydney, kus delta tüve puhang algas juuni keskpaigas, on lukus olnud juba üle nelja nädala. Haiguspuhang on nõudnud kümme inimelu.

Uus-Lõuna-Walesi valitsus teatas teisipäeval 172 uuest nakkusjuhust, mis oli ööpäevane rekord.

Victoria osariigis lisandus ööpäevaga kümme haigusjuhtu, kuid nakatunud olid isolatsioonis olnud.

Austraalia osariigid kehtestavad lukustusmeetmeid ka võrdlemisi väikeste haiguskollete ilmnemisel, kuna vaktsineeritud elanikke on vähe. Riigis on täielikult vaktsineeritud vaid 16 protsenti täisealistest.

Austraalial on suured varud kohapeal toodetud AstraZeneca vaktsiini, kuid imporditud Pfizer/BioNTechi omast on nappus. Enamikul alla 40-aastastest pole Pfizer/BioNTechi vaktsiinile ligipääsu.

Kuna Austraalia on haiguspuhangute ohjeldamisel võrdlemisi edukas olnud, on paljud elanikud valmis ootama kuid, et saada Pfizeri kaitsesüsti, selmet lasta vaktsineerida end AstraZeneca omaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles