Slipknoti asutajaliige trummar Joey Jordison suri 46-aastasena

BNS
Copy
Joey Jordison
Joey Jordison Foto: EPA/Scanpix

Üks USA metalbändi Slipknot asutajaid ja selle žanri mõjukamaid trummareid Joey Jordison suri 46 aasta vanuses, teatas tema perekond.

Jordison suri esmaspäeval rahulikult une pealt, ütles perekond surma põhjuseid täpsustamata.

Jordison mängis Iowa osariigis Des Moines'is aastal 1995 asutatud ansamblis trumme kuni 2010. aastate alguseni.

Ajakirja Rolling Stone andmeil osales Jordison bändi mitme suurema hiti kirjutamisel. Tema virtuooslikud trummisoolod ja rahulikkus laval tegid temast paljude Slipknoti fännide silmis ansambli lemmikliikme, kirjutas Rolling Stone.

Briti ajalehe Guardian andmeil tegi Jordison kaasa neljal Slipknoti stuudioalbumil. Ta võitis 2000. aastal bändiga ka Grammy auhinna looga «Before I Forget».

Jordisoni ja ansambli teed läksid lahku 2013. aasta lõpus.

Ajakirja Variety andmeil Jordison ilmselt saadeti bändist minema. Jordison ise kirjutas tollal Facebookis, et see tuli talle üllatusena.

Rolling Stone seevastu on kirjutanud, et trummar lahkus ansamblist isiklikel põhjustel. Mõni aasta hiljem selgitas Jordison, et minek oli põhjustatud trummimängu raskendanud närvihaigusest.

«Ma ei suutnud enam mängida. See oli MS haiguse (hulgiskleroos) variant, mida ma ei sooviks ka oma vaenlasele,» kommenteeris ta 2016. aastal.

Jordisoni sõnul võitles ta tõve vastu saalitrenni ja teraapia abil.

Variety andmeil mängis Jordison lisaks Slipknotile trumme ka ansamblis Scar the Martyr ning oma viimases bändis Sinsaenumis. Lisaks mängis ta oma karjääri jooksul kitarri Murderdollsis.

Guardiani sõnul on Jordison osalenud aastate vältel Metallica, Korni, Satyriconi, Ministry ja Rob Zombie lavaesinemistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles