Moskva teatel tuleks Navalnõi sotsiaalmeediakontod sulgeda

Copy
Navalnõi vanglas.
Navalnõi vanglas. Foto: Preobrazhensky District Court

Vene meediajärelevalve Roskomnadzor teatas kolmapäeval, et vangistatud Kremli-kriitiku Aleksei Navalnõiga seotud sotsiaalmeediakontod tuleks üldvalimiste eel blokeerida.

Roskomnadzor blokeeris sel nädalal 49 president Vladimir Putini häälekaima kriitikuga seotud lehekülge, nende seas tema peamise veebiportaali navalny.com, aga ka Navalnõi liikumise harubüroode ja liitlaste lehed.

Navalnõi organisatsioonid kuulutati juunis «äärmuslikuks», mis tähendab, et selle liikmetel ja toetajatel ei ole lubatud septembris parlamendivalimistel osaleda.

Kolmapäeval teatas Roskomnadzor, et blokeerida tuleks ka Navalnõi «äärmusorganisatsioonide» ja nende harubüroode sotsiaalmeediakontod.

Järelevalveameti väitel sisaldavad kontod üleskutseid äärmuslikule tegevusele ja massirahutustele, samuti toetavat need Navalnõi organisatsioone rahaliselt.

Navalnõi lähedane liitlane Ljubov Sobol ütles kolmapäeval, et Roskomnadzor tahab tema Twitteri kontot sulgeda.

«Isegi mitte kindlat säutsu, kogu kontot,» kirjutas ta Twitteris. «See pole muud, kui poliitiline tsensuur.»

Teine Navalnõi liitlane Leonid Volkov ütles teisipäeval, et meediajärelevalve tahab kinni panna ka Navalnõiga seotud YouTube'i kanalid.

YouTube'ist on saanud Navalnõi üks silmatorkavamaid platvorme, kus ta avaldab oma korruptsioonivastaste juurdluste tulemusi.

Vene parlamendivalimised toimuvad 17.-19. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles