Lõuna-Türgis hukkus metsapõlengus kolm, sai viga üle saja inimese

Copy
Kaader õnnetuspaigalt.
Kaader õnnetuspaigalt. Foto: Arif Kaplan

Türgi lõunaosas asuva Manavgati kuurortlinna ümbruses sai kolmapäeval metsapõlengus surma kolm ja vigastada üle saja inimese, teatas kohalik meedia.

Põleng laastas Vahemere piirkonnas asuva turismikuurordi lähedal mitut kogukonda.

Ametnike sõnul on alustatud juurdlust seoses kahtlusega, et põleng neljas asupaigas Antalyast 75 kilomeetrit idas puhkes süütamise tagajärjel.

Antalya kuurortlinn on iseäranis populaarne Vene ja teiste Ida-Euroopa turistide seas.

Türgi katastroofi- ja päästeameti teatel on hukkunud kolm inimest, nende seas üks 82-aastane, kes elas üksi. Kannatada on saanud 122 inimest. Lisaks on tules täielikult hävinud vähemalt 20 hoonet, mis olid koduks umbes 500 inimesele.

Sotsiaalmeedias ja Türgi televisioonis avaldatud kaadritel võis näha, kuidas päästjad lasid linnas ja selle ümbruses põlevatele hoonetele ja põldudele kustutuskopteritelt vett.

Türgi meedia andmetel toimetati haiglasse 62 inimest, kes kannatasid suitsu sissehingemisest põhjustatud tervishädade käes või olid saanud põletushaavu.

«Tulekahjus kannatanud inimestele eraldatakse kogu vajalik toetus. Põlengu põhjuse selgitamiseks on alustatud uurimist,» ütles president Recep Tayyip Erdoğan.

Põleng sai alguse, kui väljas lõõmas 40-kraadine kuumus ja puhus tugev tuul.

Antalya meer Muhittin Bocek kahtlustab süütamist, kuna põleng puhkes neljas kohas korraga. «See osutab süütamisrünnakule, aga meil ei ole praegu selle kohta veel selget infot,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles