Tuneesia presidentuur tagandas riigitelevisiooni juhi

BNS
Copy
Tuneesia president Kais Saied
Tuneesia president Kais Saied Foto: Tuneesia presidendi kantselei

Tuneesia presidentuur tagandas kolmapäeval riigitelevisiooni juhi, veidi varem ei lubatud kahel külalisel minna telestuudiosse osalema ühes saates.

Telekanali Wataniya peadirektor Lassaad Dahech tagandati pärast seda, kui president Kais Saied peatas pühapäeval parlamendi töö ning lasi ametist lahti peaministri. Tema oponendid nimetasid toimunut riigipöördeks.

Esmaspäeval teatas Kataris baseeruv telejaam Al Jazeera, et politsei sundis neid oma Tunise kontori kinni panema. See suurendas muret ajakirjandus- ja kodanikevabaduste pärast selles Põhja-Aafrika riigis.

Kolmapäeval ei lubatud Wataniya stuudiosse ajakirjanike ametiühingu SNJT asepresidenti Amira Mohamedi ja inimõigusaktivisti Bassem Trifit. Trifi sõnul öeldi talle, et see ei olnud Wataniya otsus.

«Wataniya peadirektor ütles mulle, et sai ühelt sõjaväeametnikult korralduse mitte lubada külalisi telestuudiotesse,» lausus ta.

Kaitseministeerium ja presidendikantselei väitsid, et nemad ei ole selliseid juhtnööre andnud.

Mõni tund hiljem edastas presidendikantselei avalduse, milles öeldi, et Saied andis välja määruse Dahechi vabastamisest ametikohalt. Riigitelevisiooni uueks juhiks määrati ajutiselt Awatef Dali.

Kolmapäeval andis Tuneesia president välja veel mitu määrust kõrgete valitsusametnike tagandamise kohta, nende seas oli ka sõjaväe peaprokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles