Saksamaa üleujutuspiirkonnas külvavad segadust vandenõuteoreetikud

Postimees
Copy
Tehnilise Abi Organisatsiooni (THW) abitöötajad tulvades kannatada saanud Schuldi külas Bad Neuenahr-Ahrweileri linna lähistel Ahri jõe kaldas. THW teatel on äärmusaktivistid rünnanud nende vormis vabatahtlikke.
Tehnilise Abi Organisatsiooni (THW) abitöötajad tulvades kannatada saanud Schuldi külas Bad Neuenahr-Ahrweileri linna lähistel Ahri jõe kaldas. THW teatel on äärmusaktivistid rünnanud nende vormis vabatahtlikke. Foto: SASCHA SCHUERMANN/AFP/Scanpix

Pärast juuli keskel Lääne-Saksamaad tabanud ulatuslikke üleujutusi on katastroofipiirkonda sõitnud hulk vandenõuteooriaid uskuvaid aktiviste ja paremäärmuslasi, kes segavad päästjate tööd, levitavad valeinfot ja püüavad mustata riigiameteid.

Üleujutustes enim kannatada saanud Ahri jõe äärsetes asulates on nähtud isikuid, kes on püüdnud levitada infot, et looduskatastroofi põhjuseks oli tahtlik ilmaga manipuleerimine, vahendas Süddeutsche Zeitung.

Rheinland-Pfalzi liidumaal asuva Koblenzi politsei teatas eile Twitteris, et seal piirkonnas on valjuhäälditest edastatud valeinfot, justkui vähendaks päästjad ja korrakaitsjad piirkonnas kohalolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles