ÜRO Julgeolekunõukogu arutas pandeemia olukorda Myanmaris

Copy
Vaktsineerimine Yangonis asuvas Inseini vanglas.
Vaktsineerimine Yangonis asuvas Inseini vanglas. Foto: Handout

Suurbritannia hoiatas neljapäeval ÜRO Julgeolekunõukogu, et riigipöörde läbi teinud Myanmari 54 miljonist elanikust võivad pooled järgmise kahe nädala jooksul nakatuda koroonaviirusega.

Ühendkuningriik kutsus nõukogu kokku seoses informatsiooniga, et pandeemiaga seotud olukord riigis olevat kohutav.

Suurbritannia kutsus nõukogu üles jõustama Myanmari osas resolutsiooni 2565, milles nõutakse relvarahu konfliktipiirkondades, et võimaldada koroonaviiruse vaktsiinide ohutut kohaletoimetamist.

«Me peame kaaluma, kuidas seda rakendada,» ütles Suurbritannia suursaadik Barbara Woodward.

Kolmapäeval nakatus riigis ööpäevaga koroonaviirusesse ligi 5000 inimest. Mai alguses teatati uute nakatumiste arvuks umbes 50 päevas, kuid asjatundjate hinnangul oli see juba ka siis tegelikkuses palju suurem.

Myanmari hunta tühistas esmaspäeval 2020. aasta üldvalimiste tulemused, mis andsid võidu Aung San Suu Kyi parteile Rahvuslik Demokraatialiiga (NLD). Hunta valimiskomisjon ütles, et uurimine tuvastas rohkem kui 11 miljonit pettuse juhtumit. Hunta on varem öelnud, et korraldab uued valimised kahe aasta jooksul, kuid on ähvardanud ka NLD laiali saata.

Suu Kyi on pärast riigipööret vahi all ning seisab silmitsi mitme süüdistusega, mis võivad ta rohkem kui 10 aastaks trellide taha saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles