USA mõistis hukka välisajakirjanike tagakiusamise Hiinas

BNS
Copy
Üleujutuse tagajärgede likvideerimine
Üleujutuse tagajärgede likvideerimine Foto: Zumapress/Scanpix

USA on sügavalt mures Hiinas üleujutusi kajastavate välisajakirjanike ahistamise ja hirmutamise pärast, ütles neljapäeval riigi välisministeeriumi pressiesindaja.

Peking süüdistas hiljuti BBC-d libauudiste tiražeerimises seoses Henani provintsi läinudnädalase uputuse kajastamisega, samas kui Briti ringhääling teatas, et selle ajakirjanikud on seisnud silmitsi vaenulikkusega.

«Ühendriigid on sügavalt mures kasvava järelevalve, ahistamise ja hirmutamise pärast, millega on silmitsi USA ja teised välisajakirjanikud Hiina Rahvavabariigis, nende seas välisajakirjanikud, kes kajastavad Henani hiljutiste üleujutuste hävitustööd ja ohvreid,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Ned Price.

«Hiina valitsus väidab, et tervitab välismeediat ja toetab nende tööd, kuid tema meetmed räägivad teistsugust lugu,» ütles Price.

Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Zhao Lijian ristis neljapäeval BBC «Libauudiste Ringhäälingu Kompaniiks» ja ütles, et see tegeleb Hiina ründamise ja mustamisega.

BBC teatas, et tema uputust kajastavaid reportereid kiusatakse internetis taga, samas kui teiste väljaannete töötajaid on ahistatud «rünnakutes, mis välisajakirjanikke jätkuvalt ohtu seavad».

Henani provintsi tabanud päevi kestnud paduvihm viis üleujutusteni, mis on nõudnud vähemalt 99 inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles