Saksamaa kantsleriks pürgiv Laschet möönis plagiaadisüüd

Copy
Armin Laschet.
Armin Laschet. Foto: AP/Scanpix

Angela Merkeli mantlipärijaks Saksa liidukantslerina pürgiv Armin Laschet vabandas reedel avalikkuse ees, kui talle oli juba teise peamise kantslerikandidaadina osaks saanud plagiaadisüüdistus.

«Seal leidub ilmselt vigu, mille eest kannan vastutust,» kirjutas Laschet Twitteris, võttes omaks, et pole oma 2009. aastal ilmunud raamatus allikate tsiteerimisel täpne olnud.

«Ma tahan vabandada,» ütles Merkeli järel Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) esimeheks tõusnud poliitik, lubades korralikult üle vaadata, kas raamatus võib veel vigu leiduda.

Kirjanik ja arenguekspert Karsten Weitzenegger kirjutas neljapäeval Twitteris, et Saksa plagiaadikütid on teda teavitanud, kuidas Laschet kasutas oma raamatus mitmeid terviklauseid Weitzeneggeri aasta varem avaldatud integratsiooniteemalisest tööst.

Roheliste kantslerikandidaat Annalena Baerbock sai plagiaadisüüdistuse juunis, sest ka tema oli oma raamatus väidetavalt terveid lõike plagieerinud.

Skandaal oli üks paljudest, mille pärast roheliste reiting küsitlustes langes ja nad kaotasid oma aprillis hõivatud juhtpositsiooni just kristlikele demokraatidele.

Baerbocki on kritiseeritud veel parteilt saadud hüvitiste parlamendile deklareerimata jätmises ning CV-s esitatud ebatäpsustes, mis nüüdseks on parandatud.

Laschetil tuli aga lõivu maksta, kui kaamerasilm märkas teda naerusuise ilmega hetkel, mil president Frank-Walter Steinmeier üleujutustes kannatanute pereliikmetele kaastunnet avaldas. Laschet oli sunnitud ebasobiva ilme pärast Twitteri kaudu vabandama.

Telekanalite RTL ja NTV reedel avaldatud küsitluse järgi langes kristlike demokraatide toetus 28 protsendile ning rohelised tõstsid oma toetust protsendi võrra ehk 21 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles