Iisrael ärgitab laevarünnaku järel ÜROd Iraani vastu samme astuma (2)

Copy
Rünnaku alla sattunud naftatanker Mercer Street. Illustreeriv foto on 2016. aastast.
Rünnaku alla sattunud naftatanker Mercer Street. Illustreeriv foto on 2016. aastast. Foto: Johan Victor / AP / Scanpix

Iisraeli välisminister teatas, et on andnud riigi diplomaatidele korralduse ärgitada ÜROd astuma samme Iraani suhtes seoses Iisraeli miljardäri hallatud laeva ründamisega.

Tankerit MT Mercer Street tabas rünnak neljapäeval India ookeani põhjaosas. Kaks meeskonnaliiget tapeti ning Ühendriikide sõjaväe andmetel võis tegemist olla droonirünnakuga.

Keegi pole rünnaku eest vastutust võtnud, kuid merendusanalüüsi firma Dryad Global hinnangul «on sel viimasel rünnakul Iisraeli ja Iraani vahelise varisõja tunnused».

Iisraeli välisminister Yair Lapid kirjutas reedel Twitteris, et on kutsunud Iisraeli saatkondi Washingtonis, Londonis ja ÜRO juures töötama riikide valitsuste ja delegatsioonidega, et Iraani terrorismile jõuliselt tähelepanu juhtida.

Naftatanker Mercer Street seilas ilma lastita Dar es Salaamist Tansaanias Araabia Ühendemiraatide Fujairah sadama suunas, kui teda tabas rünnak, kinnitas laeva Iisraeli operaator.

Londonis baseeruva ettevõtte Zodiac Maritime Iisraeli ärimehest omanik Eyal Ofer ütles, et rünnakus tapeti üks Suurbritannia ja üks Rumeenia kodanik.

Laev kuulub Jaapani omanikule ning sõidab Libeeria lipu all.

Iraani araabiakeelne riiklik telekanal Al-Alam teatas «regiooni informeeritud allikatele» viidates, et rünnak oli vastus Iisraeli hiljutisele rünnakule, mis võttis sihikule Süüria keskosas asuva lennujaama. Iraan on Süüria režiimi peamisi toetajaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles