Iisraelil on tõendeid, et naftatankeri rünnaku taga oli Iraan

Copy
Tanker Mercer Street.
Tanker Mercer Street. Foto: Reuters/ScanPix

Iisraelil on peaminister Naftali Bennetti sõnul salajasi tõendeid, et Iraan on seotud naftatankeriga ründamisega Omaani ranniku lähedal.

«Selle kohta on tõendid ja me ootame, et rahvusvaheline kogukond teeks Iraani režiimile selgeks, et nad tegid tõsise vea,» ütles ta peaministri büroo andmeil iganädalasel valitsuse istungil.

«Igal juhul, me teame, kuidas Iraanile omal moel sõnum edastada.»

Pühapäeva hommikul eitas Iraan rünnakus osalemist ning välisministeeriumi kõneisik Saeed Khatibzadeh ütles, et Iisrael «peab lõpetama alusetud süüdistused» ja märkis, et «see pole neil esimene kord Iraani nii süüdistada».

Bennett hurjutas Iraani argpükslikku salgamist, öeldes, et võib täie kindlusega öelda, et Iraan korraldas laeva ründamise.

«Iraani agressiivne käitumine on ohtlik mitte ainult Iisraelile, vaid kahjustab ka globaalseid huve, navigatsioonivabadust ja rahvusvahelist kaubandust,» ütles ta.

Iisraeli miljardäri Eyal Ofer hallatavat Tankerit MT Mercer Street tabas rünnak neljapäeval Omaani ranniku lähedal. Kaks meeskonnaliiget, üks Briti turvamees ja rumeenlasest meeskonnaliige tapeti. USA sõjaväe ja laeva operaatori Zodiac Maritime andmetel võis tegu olla droonirünnakuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles