Fauci hinnangul ei naase USA täielike sulgemismeetmete juurde

Copy
USA juhtiv immunoloog ja tervishoiunõustaja Anthony Fauci.
USA juhtiv immunoloog ja tervishoiunõustaja Anthony Fauci. Foto: SIPA / SCANPIX

Hoolimata koroonaviiruse delta variandi nakatumiste arvu kasvust ei naase USA kõige tõenäolisemalt täielike sulgemismeetmete juurde, ütles pühapäeval president Joe Bideni tervishoiunõunik Anthony Fauci.

«Ameerikat ootavad tulevikus mõningane valu ja kannatused, kuid nüüd on piisavalt inimesi vaktsineeritud, et vältida eelmise talve massiliste nakatumiste kordumist,» ütles Fauci telekanali ABC saates.

«Ma ei usu, et me näeme enam täielikke sulgemisi,» ütles Fauci.

Haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse (CDC) andmetel on Ühendriikides täielikult vaktsineeritud veidi alla 50 protsendi elanikkonnast.

USA president Joe Biden pidas reedel väga tõenäoliseks uusi juhiseid või piiranguid seoses koroonajuhtude tõusuga Ühendriikides.

Küsimusele, kas ameeriklased peaksid ootama tervishoiuvõimude uusi soovitusi või uusi piiranguid, vastas president enne nädalavahetuseks Valgest Majast lahkumist, et «üsna tõenäoliselt».

Võimalikke meetmeid ta ei täpsustanud.

USA föderaalvõimud, kohalikud ametnikud ja ettevõtted on viimastel päevadel karmistanud tervisenõudeid, pidades silmas ülinakkava delta variandi levikust tulenevaid juhtumeid.

Biden lisas samas, et riigil oli neljapäeval vaktsineerimiste osas hea päev.

«Pea miljon inimest sai vaktsineeritud. Ma loodan, et inimesed hakkavad aru saama, kui hädavajalik see on,» ütles ta ajal, mil tema administratsioon takerdunud kaitsepookimiskampaaniale uut hoogu püüab anda.

USA terviseametnikud soovitasid sel nädalal, et isegi vaktsineeritud ameeriklased hakkaksid taas siseruumides maske kandma.

Föderaalvalitsus on karmistanud ka reegleid oma miljonitele töötajatele, kes peavad nüüd kas vaktsineerima või kandma maske ja end regulaarselt testima. Seda isegi madalate nakatumisnäitajatega piirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles