Pentagoni juures sai vahejuhtumis surma üks politseinik

Copy
Korrakaitsjad Pentagoni sissepääsu juures pärast teadet tulistamisest lähedalasuvas bussi- ja metroojaamas.
Korrakaitsjad Pentagoni sissepääsu juures pärast teadet tulistamisest lähedalasuvas bussi- ja metroojaamas. Foto: Olivier Douliery / AFP / Scanpix

Pentagoni juures asuvas bussi- ja metroojaamas aset leidnud vahejuhtumis sai surma üks politseinik, teatas teisipäeval USA kaitseministeerium.

Washingtoni Arlingtoni linnajaos asuva ministeeriumi töötajaile anti korraldus kohapeal varjuda, kui hakkas laekuma teateid mitmest lasust ja võimalikest vigastatuist jaamas, mille sissepääs on vaid mõnekümne meetri kaugusel Pentagoni hoone peaustest.

Ametnikud teatasid 90 minutit hiljem, et jaam on taas turvaline, kuid ei soostunud selgitama, mis juhtus.

«Vahejuhtum on läbi, sündmuskoht on turvaline, ja mis kõige tähtsam, jätkuvat ohtu meie kogukonnale ei ole,» ütles Pentagoni kaitse eest vastutava agentuuri juht Woodrow Kusse.

Tema sõnul sai mitu inimest vigastada, kuid ta ei andnud täpsemat teavet ega kinnitanud meedia teateid, et üht politseinikku pussitati ja ta suri haavadesse, ning et ründaja lasti maha.

«See politseinik suri ametikohustuste täitmisel, aidates kaitsta kümneid tuhandeid inimesi, kes töötavad ja külastavad Pentagoni iga päev,» ütles kaitseminister Lloyd Austin avalduses.

«Tema ja tema kolleegid on Pentagoni perekonna liikmed ning teada meile kõigile kui professionaalsed, oskuslikud ja vaprad.»

Austin ütles, et vahejuhtumi uurimine veel kestab ning et see peab toimuma takistamatult ja ilma spekulatsioonideta.

Metrooliiklus oli ajutiselt peatatud ning jaama suunduvad bussid suunati teistesse peatustesse.

Arlingtoni maakonna päästeteenistus ütles, et mitu inimest vajas sündmuskohal arstiabi, kuid täpsemat infot ei avaldatud.

Pentagoni kõneisik John Kirby ütles, et Austin oli vahejuhtumi ajal hoonest väljas, kohtumisel president Joe Bideniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles