Hiiglaslik California maastikupõleng kasvas veelgi

Copy
Dixie Fire maastikupõleng USA California osariigis.
Dixie Fire maastikupõleng USA California osariigis. Foto: Noah Berger / AP / Scanpix

USA California osariigi suurim maastikupõleng, mis on laastanud kõrvalist mägipiirkonda juba ligi kolm nädalat, kasvas hoogsalt ning ametnikud hoiatasid teisipäeval, et kuum ja kuiv ilm suurendab uute tulekahjude puhkemise ohtu.

Niinimetatud Dixie Fire tulekahju kasvas Plumase ja Butte'i maakonnas ning ulatub nüüd juba rohkem kui 1024 ruutkilomeetrini.

Tuletõrjeautod, meeskonnad ja rasketehnika saabus teistest piirkondadest takistamaks tule levikut Greenville'i suunas, ütles osariigi tuletõrje Cal Fire teisipäeva hommikul.

Evakuatsioonikorraldus anti umbes 1000 elanikuga kogukonnale, samuti lähedalasuva Lake Almanori idakalda elanikele. Tulekahju ohustab umbes 3000 majapidamist ning on alates puhkemisest 14. juulil hävitanud juba 67 maja ja muud hoonet. Põleng on vaid 35 protsendi ulatuses kontrolli all.

Rohkem kui 20 000 tuletõrjujat ja nende abilist võitlevad 97 suure maastikupõlenguga, mis hõlmasid teisipäeval ühtekokku 7560 ruutkilomeetri suuruse territooriumi 13 osariigis.

Oregoni lõunaosas süütas äike 50 uut maastikupõlengut. Oregoni suurim põleng, Bootleg Fire, mis on laastanud juba 1676 ruutkilomeetrit, on saadud 84 protsendi ulatuses kontrolli alla, kuid täies mahus suudetakse seda ehk alles 1. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles