Lapse arvatav vägistamine, tapmine ja põletamine vallandas Indias protestid

Copy
Tudengiseltsi ja naisliikumise aktivistid avaldamas täna Delhis meelt üheksa-aastase tüdruku arvatava grupivägistamise ja tapmise pärast.
Tudengiseltsi ja naisliikumise aktivistid avaldamas täna Delhis meelt üheksa-aastase tüdruku arvatava grupivägistamise ja tapmise pärast. Foto: PRAKASH SINGH / AFP / Scanpix

India pealinnas Delhis jätkuvad mitmendat päeva meeleavaldused, mis lahvatasid pärast seda, kui üheksa-aastane tüdruk langes väidetavalt grupivägistamise ohvriks, tapeti seejärel ning tema surnukeha põletati.

Tapetud tüdruku vanemad kuuluvad India ühiskonnas kõige madalamast seisusest dalitite ehk n-ö puutumatute sekka, teenivad elatist Delhi Nangali piirkonnas sufimoslemite pühakoja juures kerjates ning elavad seal samas lähedal.

Tüdruku ema rääkis hindikeelse BBC ajakirjanikule, et saatis pühapäeva õhtul pere ainsa lapse nende osmiku kõrval asuvast krematooriumist vett tooma. «Kui ta ei tulnud tagasi rohkem kui tunni jooksul, läksin teda otsima. Ma leidsin ta krematooriumist maast lebamast. Tema huuled olid sinised, tema nina all oli verd, tal olid kätel ja jalgadel verevalumid ning tema riided olid märjad,» kirjeldas naine.

Lapse ise ütles, et kui ta jõudis koos umbes 150 külaelanikuga krematooriumisse, oli tüdruku surnukeha suuremas osas ära põletatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles