Euroopa Liit (EL) kiitis täna heaks tarnelepingu USA ravimifirmaga Novavax, mille kohaselt on ühendusel võimalus osta kuni 200 miljonit doosi nende väljatöötatud vaktsiini. Samal ajal arutab Belgia piirkondlike piirangute võimalusi ning Jaapan paneb koroonareeglite rikkujaid häbiposti.

ELi ja Novavaxi lepingu kohaselt saavad liikmesriigid osta esmalt kuni 100 miljonit doosi vaktsiini ning veel 100 miljonit täiendavat doosi kuni aastani 2023, teatas Euroopa Komisjon. Novavaxi vaktsiin on praegu Euroopa Ravimiametis (EMA) läbimas kiirendatud hindamisprotseduuri.

«Kuna uued koroonaviiruse variandid levivad Euroopas ja kogu maailmas, siis uus leping firmaga, mis juba testib oma vaktsiini edukalt nende variantide vastu, on täiendavaks tagatiseks meie elanikkonna kaitsel,» lausus Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen.

Iisraeli peaministri Naftali Benneti valitsus teatas eile uute piirangute vastuvõtmisest, sealhulgas vaktsiinitõendite, või negatiivse testitulemuse näitamine kohtades, kuhu mahub alla saja inimese ning maski kandmise muutmine kohustuslikuks kohtades, mis mahutavad üle saja inimese.

Uutest piirangutest teatades hoiatas valitsuse koroonakomisjon, et äärmiselt nakkav viiruse deltavariant levib kiiresti ning kutsus iisraellasi üles lõpetama käesurumist, kallistamist ja suudlemist.

USA ekspresident Barack Obama kavatses eeloleval nädalavahetusel tähistada 700 külalisega oma 60. sünnipäeva, kuid USAs aina kasva koroonaviirusega nakatumise tõttu otsustas ta plaane muuta ja pidutseda väiksemas ringis.

«Delta variandi leviku tõttu viimastel nädalatel otsustasid president ja proua Obama oluliselt kärpida ürituse suurust, kaasates vaid perekonda ja lähedasi sõpru,» teatas Obama kõneisik Hannah Hankins.

Kommentaarid (2)
Copy