Biden kuulutas välja sada miljonit dollarit abi Liibanonile

Copy
Joe Biden.
Joe Biden. Foto: POOL/CNP/POOL via CNP/INSTARimages/Cover Images

USA president Joe Biden lubas kolmapäeval sada miljonit dollarit (84 miljonit eurot) Liibanonile rahvusvahelise abina, kutsudes riiki läbi viima reforme.

«Täna kuulutan ma välja pea saja miljoni dollari suuruse humanitaarabi,» ütles Biden Liibanoni doonorkonverentsil, mida juhib Prantsusmaa.

«Kuid mitte mingist kogusest välisabist ei piisa kunagi, kui Liibanoni liidrid ei vii läbi rasket kuid vajalikku tööd majanduse reformimiseks ja korruptsiooniga võitlemiseks.»

«See on hädavajalik. See peab algama praegu,» ütles Biden. «Aega raisata ei ole. Te teate seda. Me oleme siin, et teid aidata, kui te seda teete.»

Bideni administratsioon ei täpsustanud kohe, kuhu abiraha läheb, kuid presidendi sõnul on see lisaks 560 miljonile dollarile humanitaarabile, mida Liibanonile määrati viimase kahe aasta jooksul.

Liibanoni konverents tuleb aasta pärast plahvatust Beiruti sadamas, milles hukkus vähemalt 214 inimest. Biden väljendas kaastunnet plahvatuse ohvritele ja lähedastele.

«Me mööname samuti, et Liibanoni rahvas on viimase aasta jooksul kannatanud ka välditava poliitilise ja majandusliku kriisi tõttu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles