Kristsina Tsimanovskaja saabus Viinist Varssavisse

Copy
Kristsina Tsimanovskaja saabus Viinist Varssavisse.
Kristsina Tsimanovskaja saabus Viinist Varssavisse. Foto: Florian Schroetter

Valgevene olümpiasportlane Kristsina Tsimanovskaja saabus kolmapäevaõhtuse lennuga Viinist Varssavisse, edastasid uudisteagentuurid.

Poola andis varem päeval Tsimanovskajale humanitaarviisa.

«Tsimanovskaja sai humanitaarviisa. Poola teeb kõik vajaliku, et aidata tal sportlasekarjääri jätkata,» teatas asevälisminister Marcin Przydacz sotsiaalmeedias.

Poola valitsus andis humanitaarviisa ka Tsimanovskaja abikaasale.

Tsimanovskaja ütles pühapäeval, et koondise ametnikud olid püüdnud teda Jaapanist minema toimetada, kui ta oli kritiseerinud Valgevene alaliitu tema lülitamise eest teatenaiskonda ilma ette teavitamata. «Tuleb välja, et meie suured ülemused otsustavad alati meie eest,» kirjutas sportlane oma Instagrami kontol.

Hiljem märkis ta, et poleks nii teravalt reageerinud, kui teda oleks ette teavitatud, selgitatud olukorda ja küsitud, kas ta suudab 400 meetrit joosta. «Kuid nad otsustasid kõik minu eest,» lisas ta.

Vabaühendus BSSF kirjutas, et Valgevene ametnikud püüdsid Tsimanovskajat deporteerida. Ühendus teatas varem, et sprinter, kes pidi eile olümpiastaadionil võistlema 200 meetri eeljooksudes, oli Valgevene koondise ametnikega Tokyo lennuväljal.

Poola oli üks mitmest riigist, mis oma abi pakkus. Ka Tšehhi ja Sloveenia teatasid, et on valmis sportlase vastu võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles