Bennett: Iisrael osutas kolmanda vaktsiinisüstiga maailmale teene

Copy
Pfizer logo
Pfizer logo Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Iisraeli peaminister Naftali Bennett ütles neljapäeval, et Iisrael osutas koroonaviiruse vaktsiini lisasüste tehes maailmale «suure teene», ehkki Maailma Terviseorganisatsioon WHO taotles selle peatamist.

Ligi 60 protsenti Iisraeli 9,3 miljonilisest elanikkonnast on saanud kaks vaktsiinisüsti peamiselt Pfizeriga, kuid valitsus otsustas hiljuti manustada üle 60-aastastele veel kolmaski süst.

WHO kutsus üles lisasüstimise moratooriumile vähemalt septembri lõpuni, et tasandada vaktsiinide kättesaadavuse ebavõrdsust.

Kui AFP Bennetilt WHO positsiooni kohta selgitust küsis, siis vastas peaminister, et Iisrael tegi kolmanda süsti katsetamisega maailmale teene.

«Iisrael teeb siin midagi, mis aitab oluliselt üleilmselt kaasa parematele teadmistele,» ütles ta Facebooki ülekandes, lisades, et nüüd saab maailm palju paremini aimu sellest, kui palju mõjutavad lisasüstid nakatumisi ja hoiavad ära rasket haiguskulgu.

Terviseministeeriumi sõnul on kolmapäevase seisuga Iisraelis kolmanda süsti saanud üle 20 protsendi inimestest, kes on 60-aastased või vanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles