ÜLEVAADE ⟩ Üleujutused pühkisid kaasa CDU ja Lascheti toetuse

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
CDU kantslerikandidaat ja Nordrhein-Westfaleni liidumaa peaminister Armin Laschet (vasakul) ning temaga septembrikuistel valimistel konkureeriv SPD kantslerikandidaat ja Saksamaa rahandusminister Olaf Scholz (paremal) külastasid teisipäeval koos üleujutustes kannatada saanud Stolbergi linna Aacheni külje all. 
CDU kantslerikandidaat ja Nordrhein-Westfaleni liidumaa peaminister Armin Laschet (vasakul) ning temaga septembrikuistel valimistel konkureeriv SPD kantslerikandidaat ja Saksamaa rahandusminister Olaf Scholz (paremal) külastasid teisipäeval koos üleujutustes kannatada saanud Stolbergi linna Aacheni külje all. Foto: Florian Gaertner/photothek.de/Imago Images/Scanpix

Saksamaad läinud kuul tabanud ohvriterohked tulvad on vähendanud toetust kantsler Angela Merkeli erakonnale, Kristlik-Demokraatliku Liidule, (CDU) ning jätnud partei kantslerikandidaadi Armin Lascheti usaldusväärsuse kaugele maha sotside konkurendist Olaf Scholzi omast.

Looduskatastroof, milles Saksamaal hukkus vähemalt 191 inimest, mõjutab Lascheti käekäiku septembri lõpus toimuvate valimiste eel otseselt, sest valdav osa hukkunutest ning rängimad purustused tabasid Nordrhein-Westfaleni liidumaad, mille peaminister ta on.

Üha enam on tal tulnud tõrjuda kohalike raevu. Nädala alguses Bonni lähistel asuvat Swisttali linna külastades sattus Laschet sõnasõtta inimestega, kes nõudsid selgitusi, miks ei saanud nad üleujutuste eel õigel ajal hoiatust ning miks läks abi saamiseks tarvis isiklikke tutvusi päästeteenistuses, vahendas RTL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles