ÜLEVAADE ⟩ Riigid seisavad WHO kolmanda süsti keelu vastu (2)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Iisraeli president Isaac Herzog oli riigis esimene, kes sai Covid-19 vaktsiini täiendava doosi. Sellega anti avalöök Iisraeli kolmandale vaktsineerimiskampaaniale. 
Iisraeli president Isaac Herzog oli riigis esimene, kes sai Covid-19 vaktsiini täiendava doosi. Sellega anti avalöök Iisraeli kolmandale vaktsineerimiskampaaniale. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) soovib peatada Covid-19 vaktsiinide tõhusust suurendavate lisadooside manustamise, kuid rikkamad riigid ei ole nõus oma tervisetagatist loovutama.

WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus teatas kolmapäeval, et soovib moratooriumi Covid-19 kolmandatele kaitsesüstidele, mida mõni jõukam riik on juba hakanud enne lähenevat sügishooaega kodanike tervise kindlustamiseks jagama.

WHO aga tahab peatada täiendavate vaktsiinidooside manustamise vähemalt septembri lõpuni, et katta vaesemate riikide vajadusi, mis ei ole lõpetanud isegi kodanike esmast kaitsepookimist. Tedrose sõnul aitaks see samm igas riigis vaktsineerida vähemalt kümne protsenti elanikkonnast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles