Põrgukuumus annab Kreeka ja Türgi metsapõlengutele hoogu

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Leegid lõõmavad ööl vastu eilset Skepasti küla lähistel Euboia saarel Egeuse meres. Tuletõrjujad püüavad saare põhjaosas taltsutada põlengut, kus väikesemad kolded on ühinenud kolmeks suuremaks, eri suunast merele lähenevaks tulerindeks.
 
Leegid lõõmavad ööl vastu eilset Skepasti küla lähistel Euboia saarel Egeuse meres. Tuletõrjujad püüavad saare põhjaosas taltsutada põlengut, kus väikesemad kolded on ühinenud kolmeks suuremaks, eri suunast merele lähenevaks tulerindeks.  Foto: Panagiotis Kouros/EPA

Tuhanded inimesed pagesid eile Kreekas ja Türgis kontrollimatult lõõmavate tulekahjude eest, mis ähvardavad neelata asulaid, elektrijaamu ja kultuuriväärtusi.

Kreeka tsiviilkaitse juht Nikos Hardalias ütles ­uudisteagentuurile AP, et kogu riigis olid tuletõrjujad eile silmitsi ligi 60 metsapõlenguga. Nii Mandri-Kreekas kui ka Euboia saarel anti mitme asula elanikele evakueerumiskorraldus, samal ajal kui Ateena lähistel hävitasid leegid metsa ja maju teel pealinna peamise veeallika Maratoni järve poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles