Itaalias randus päästelaev sadade migrantidega pardal (6)

Copy
Migrandid astuvad Sitsiilias laeva pardalt kaldale.
Migrandid astuvad Sitsiilias laeva pardalt kaldale. Foto: Reuters/ScanPix

Sitsiilias randus laupäeval vabaühenduse päästelaev üle 250 põgenikuga pardal, samuti sai loa randuda veel üks alus pea 550 põgenikuga.

Mõlemad laevad veetsid Vahemerel nädala ja olid hoiatanud, et pardalolijate tervis on halvenemas.

«Sea Watch 3 jõudis sel hommikul Trapani sadamasse. Meil on hea meel lõpuks turvalisse sadamasse jõuda,» säutsus Saksa vabaühendus Sea Watch International Twitteris ning lisas, et maale sai 257 inimest.

Neljapäeval hoiatas vabaühendus, et olukord laeval on ravimite nappuse tõttu kriitiline ja pardalolijate seas on hakanud ilmnema vedelikupuuduse sümptomid.

Päästelaev Ocean Viking teatas, et sai loa tuua oma 549 migranti Pozzallo sadamasse pühapäeval. Ka too laev teatas ravimitenappusest ja vedelikupuudusest.

«Meil on vaja võimalikult kiiresti turvalist kohta, kus randuda,» ütles laeva meeskonnaliige ja pressiesindaja Julia Schaerfermeyer, kelle sõnul on laeva pardal 118 alaealist.

Prantsuse vabaühendusele SOS Méditerranée kuuluv laev päästis läinud nädalavahetusel merelt 555 inimest, kuid neist kaks rasedat ja veel kaks inimest koos kahe pereliikmega evakueeriti laevalt juba varem.

Üle Vahemere püüab Euroopasse jõuda igal aastal kümneid tuhandeid põgenikke. Sel aastal on ohtlikul mereretkel surnud juba pea tuhat inimest, teatas Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM).

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles