USAs tõusis nakatumiste arv taas rohkem kui 100 000 juhtumini ööpäevas (1)

Copy
Covid-19 testimiskeskus USAs Orlando rahvusvahelises lennujaamas.
Covid-19 testimiskeskus USAs Orlando rahvusvahelises lennujaamas. Foto: Paul Hennessy / Zuma Press / Scanpix

USAs tõusis uute kinnitust leidnud koroonanakkuste arv taas rohkem kui 100 000 juhtumini ööpäevas, teatasid laupäeval tervishoiuametnikud.

Tervishoiuvõimud kardavad, et nakatumiste, hospitaliseerimiste ja surmade arv jätkab tõusuteel, kui rohkem ameeriklasi end ei vaktsineeri.

Üle riigi on vähemalt ühe vaktsiinisüsti saanud rohkem kui 70 protsenti täiskasvanutest ning 50 protsenti on täielikult vaktsineeritud.

«Meie mudelid näitavad, et kui me ei vaktsineeri, võime jõuda mitmesaja tuhande juhtumini päevas, mis on sarnane tõusuga jaanuari alguses,» ütles haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse (CDC) direktor Rochelle Walensky CNNile.

USA-l kulus umbes üheksa kuud, et jõuda mullu novembris keskmiselt 100 000 uue koroonanakkuse juhtumini ööpäevas. Selle aasta jaanuari alguses tipnes see umbes 250 000 nakkusjuhuga ööpäevas. Nakatumine langes juunis keskmiselt umbes 11 000 juhtumini ööpäevas, kuid kuus nädalat hiljem on see nüüd 107 143.

Hospitaliseerimiste arv on samuti tõusmas, kuigi jääb alla kõrghetkedele, mida nähti selle aasta alguses enne, kui vaktsineerimine muutus laialdaselt kättesaadavaks.

CDC andmetel on praegu haiglates üle 44 000 koroonahaige, seda on neli korda rohkem kui juunis. Jaanuaris vajas haiglaravi üle 120 000 Covid-19 haige.

Seitsme päeva keskmine suremus oli kaks nädalat tagasi umbes 270 juhtu päevas, reedel oli see näitaja ligi 500. Jaanuaris tipnes see 3500 juhtumiga.

Olukord on praegu eriti keeruline USA lõunaosariikides, kus on vaktsineeritud kõige vähem inimesi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles