Mitmes Itaalia linnas avaldati meelt koroonapasside vastu

Copy
Koroonapasside vastane meeleavaldus Milanos.
Koroonapasside vastane meeleavaldus Milanos. Foto: MATTEO BAZZI / EPA / SCANPIX

Mitmes Itaalia linnas avaldati laupäeval meelt uute reeglite vastu, mille kohaselt nõutakse muuseumis käimiseks ja restoranide siseruumides einestamiseks koroonapassi.

Rooma kesklinnas asuvale Piazza del Popolo väljakule kogunes üle tuhande inimese, kes skandeerisid «Ei rohelisele passile!» ja «Vabadus!».

Tuhanded inimesed marssisid ka Milanos, mõned neist kandsid Taaveti tähega märke sõnadega «mitte vaktsineeritud», edastas uudisteagentuur ANSA.

Napolis avaldas meelt umbes sada inimest vaktsineerimisvastasest liikumisest, protestides eelkõige laste kaitsepookimise vastu. Nad skandeerisid «Käed eemale lastest!» ning «Häbi! Häbi!».

Uued reeglid jõustusid reedel.

Muuseumidesse, kinodesse või spordisaalidesse minekuks tuleb esitada koroonapass, mis tõestab, et inimene on vaktsineeritud vähemalt ühe doosiga, on viimase poole aasta sees CovidD-19 läbi põdenud või andnud viimase 48 tunni jooksul negatiivse koroonaproovi.

Valitsus otsustas neljapäeva õhtul teha koroonapassi 1. septembrist kohustuslikuks ka õpetajatele ning reisijatele siseriiklikel lendudel, laevasõitudel, pikamaa rongireisidel ja bussides.

Ministrite sõnul on meetmed hädavajalikud, et hoida ära nakatumiste kasv, samas ärisid lahti hoides.

«Ma ütlen kõigile itaallastele: vaktsineerige end ja pidage reeglitest kinni,» ütles reedel peaminister Mario Draghi.

Itaalia on koroonaviiruse pandeemiast ränga hoobi saanud, riigis on surnud üle 128 000 inimese ehk enim Euroopa Liidus.

Täielikult vaktsineeritud on rohkem kui 63 protsenti üle 12-aastastest elanikest. Muret on valmistanud aga nakkavama delta tüve levik.

Laupäeval teatati rohkem kui 7000 uue nakkusjuhtumi lisandumisest viimase ööpäevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles