California hiiglaslikus maastikupõlengus on jäänud kadunuks kaheksa inimest

Copy
California kuberner Gavin. Newsom Greenville'is koos osariigi tuletõrjeteenistue asejuhi Curtis Browniga tule hävitustööd vaatamas.
California kuberner Gavin. Newsom Greenville'is koos osariigi tuletõrjeteenistue asejuhi Curtis Browniga tule hävitustööd vaatamas. Foto: AP/Scanpix

USA võimud teatasid laupäeval, et otsivad kaheksat inimest, kes on jäänud kadunuks California osariigi põhjaosas lõõmavas hiiglaslikus maastikupõlengus.

Tulekahju Dixie on kasvanud neljas maakonnas juba ligi 1808 ruutkilomeetrini ja on praegu 21 protsendi ulatuses kontrolli all. Tegemist on suuruselt kolmanda maastikupõlenguga California ajaloos.

Kahjutules on muu hulgas hävinud suur osa umbes tuhande elanikuga Greenville'i väikelinnast, mille ajalugu ulatub California kullapalavikuni.

Ametnikud ei ole hävitustööd veel põhjalikult hinnanud, kuid Plumase maakonna šerifi Todd Johnsi sõnul põles maha kaugelt üle saja kodu.

Šeriff on saanud ka kaheksa inimese kirjeldused, kes jäid Greenville'is kadunuks. Võimud alustasid nende otsinguid.

Kuigi võimud on kutsunud tuhandeid inimesi tulekahju teelt evakueeruma, on nad kohanud relvastatud elanikke, kes keelduvad korraldust täitmast ja eelistavad ohule vaatamata kohale jääda, kirjutas laupäeval ajaleht Los Angeles Times.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles