Saudi Araabia maksab hüvitist Covid-19 surnud tervishoiutöötajate eest

Copy
Tervishoiutöötaja Ar-Riyadhis.
Tervishoiutöötaja Ar-Riyadhis. Foto: FAYEZ NURELDINE

Saudi Araabia alustas hüvitiste maksmist koroonaviirusesse surnud tervishoiutöötajate peredele, teatas pühapäeval riigimeedia.

Möödunud aastal teatas riik, et kõigile tervishoiutöötajate peredele makstakse kahjutasuna 133 000 dollarit.

Oktoobris kinnitas kuningriik, et jagab Covid-19 tagajärjel surnud tervishoiutöötajate peredele 500 000 Saudi riaali, ükskõik, kas nad töötasid riigisektoris, või eraettevõttes, tsiviil- või sõjaväelises asutuses, olid Saudi päritolu või mitte.

Naftarikas Saudi Araabia ütles, et otsus kehtib alates esimesest kinnitust leidnud nakkusjuhtumist 2. märtsil 2020. aastal.

Riigi ametlik uudisteagentuur Saudi Press Agency (SPA) teatas, et viiruse tagajärjel surnud tervishoiutöötajate peredele alustatakse hüvitiste maksmist.

Pole teada, kui palju tervishoiutöötajaid Saudi Araabias viiruse tagajärjel surnud on. Riigi meditsiinipersonali hulgas on tuhandeid välismaalt pärit töötajaid.

Valitsus tõstis riikliku vaktsineerimiskava tempot, et taaselustada turismisektor ja teised pandeemiast räsida saanud majandusharud, nagu spordivõistluste korraldamine ja meelelahutus.

Riigi 35 miljonile elanikule on manustatud üle 29 miljoni vaktsiinidoosi, teatas tervishoiuministeerium laupäeval.

Vaktsineerimine on kohustuslik kõigile, kes soovivad siseneda valitsusasutustesse, või eraettevõtetesse, sealhulgas haridus- ja meelelahutusasutustesse ning ühistransporti.

Riigis on tuvastatud pea 533 000 nakatunut ja viiruse tagajärjel on surnud üle 8300 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles