Tuneesias korraldati üle 40-aastastele vaba vaktsineerimispäev

BNS
Copy
Vaktsineerimispäev.
Vaktsineerimispäev. Foto: AP/Scanpix

Tuneesias korraldati pühapäeval üle 40-aastastele niiöelda lahtiste uste vaktsineerimispäev koroonaviiruse vastu, kui riik sai välismaalt üle kuue miljoni vaktsiinidoosi.

Tervishoiuministeeriumi teatel said vaktsiinidoosi 551 008 inimest enam kui 300 keskuses üle riigi.

Tuneesia võib olla küll üle saanud viimase koroonalaine tipust, kuid valitsus peaks sellest hoolimata vaktsineerimistempot kiirendama, teatas esmaspäeval Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).

WHO esindaja hoiatas, et vaktsiinide nappus, ülekoormatud haiglad, puudus meditsiinivarustusest ja väga nakkav delta variant kujutavad endast sellest hoolimata endiselt tervisekatastroofi ohtu.

Põhja-Aafrika riik on peale koroonaviirusesse nakatumiste ja surmade suure arvuga silmitsi ka majanduskriisiga, sealjuures kõrge inflatsiooni ja töötusemääraga.

Tuneesia peaks naasma demokraatlikule teele, ütles kuu alguses Valge Maja ametnik president Kais Saiedile.

Saied tagandas 25. juulil ametist peaminister Hichem Mechichi ja peatas parlamendi töö 30 päevaks. Samuti nõudis ta juurdluse algatamist 460 ärimehe ja poliitiliste parteide väidetava õigusvastase rahastamise suhtes.

Presidendi samm on raputanud Tuneesia poliitikamaastikku.

USA avalduses kutsuti keskenduma Tuneesia liidrite vajadusele naasta demokraatlikule teele.

See nõuab uue valitsuse kiireloomulist moodustamist ning seda valitsust peaks juhtima võimekas peaminister, et stabiliseerida Tuneesia majandust ja tulla toime COVID-19 pandeemiaga, lisati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles