New Yorgi kuberneri abi astus ahistamissüüdistuste tõttu tagasi

Postimees
Copy
New Yorgi kuberner Andrew Cuomo.
New Yorgi kuberner Andrew Cuomo. Foto: Mary Altaffer/POOL/Scanpix

New Yorgi osariigi peaprokurör esitas aruande, mille kohaselt ahistas New Yorgi kuberner Andrew Cuomo seksuaalselt 11 naist. Cuomo pikaajaline abi astus pärast aruande avaldamist tagasi.

Aruandes väidetakse, et Cuomo käperdas, suudles või tegi ebameeldivaid ja kahemõttelisi kommentaare 11 New Yorgi osariigi töötajale, mis ajendas kohalikke prokuröre alustama kriminaaluurimist.

Seepeale astus tagasi Melissa DeRosa, kes on töötanud New Yorgi osariigi administratsioonis 2013. ning Cuomo sekretärina 2017. aastast.

Aruande järgi varjas DeRosa Cuomo tegevust ning kaitses teda avaliku kriitika eest. Lisaks püüdis ta aidata kätte maksta Lindsey Boylanile, kes ahistamise osas avalikult sõna võttis. 

Melissa DeRosa.
Melissa DeRosa. Foto: Mary Altaffer/AP Photo/Scanpix

Üks Cuomo ohvritest Brittany Commisso väitis, et mees kallistas ning suudles teda aeg-ajalt põsele ning ühel korral pööras kiiresti pead ning suudles teda huultele. «See, mida ta minuga tegi, oli kuritegu. Ta rikkus seadust,» vahendab The Guardian Commisso sõnu.

Kuigi Cuomo tunnistas, et tema käitumine võis mõne inimese panna ebamugavasse olukorda, on ta siiani oma õigusrikkumisi eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles