USA erisaadik üritab Dohas Talibani veenda pealetungi peatama (2)

BNS
Copy
Zalmay Khalilzad
Zalmay Khalilzad Foto: Reuters/ScanPix

USA erisaadik Afganistanis Zalmay Khalilzad üritab Dohas sel nädalal peetavatel kõnelustel veenda islamiliikumist Talibani oma sõjalist pealetungi peatama, teatas esmaspäeval Ühendriikide välisministeerium.

«Suursaadik Khalilzad viibib Dohas, et aidata koostada ühist rahvusvahelist vastust kiiresti halvenevale olukorrale Afganistanis,» lisati osakonna avalduses.

Taliban hõivas esmaspäeval juba kuuenda Afganistani provintsipealinna vähem kui nädala jooksul. Viimastel andmetel langes islamistide kätte riigi põhjaosas asuv Aibaki linn.

Linn on täielikult Talibani kontrolli all, tunnistas Samangani provintsi asekuberner Sefatullah Samangani pärast seda, kui Talibani kõneisik oli Twitteris kirjutanud, et kõik valitsuse ja politsei rajatised on «puhastatud».

Riigi põhjaosas asuvad Kunduz, Sar-e-Pul ja Taloqan langesid pühapäeval nende kätte mõne tunni jooksul, kinnitasid seadusandjad, julgeolekuallikad ja linnade elanikud. Ühe Kunduzi elaniku sõnul on linn täielikus kaoses.

Talibid kinnitasid pühapäeval Twitteris ka Takhari provintsi pealinna Takhari ja Jawzjani provintsikeskuse Sheberghani vallutamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles