Québec võtab esimese Kanada provintsina kasutusele koroonapassi

Copy
Inimesed einestamas Montréali restorani väliterrassil. Foto on illustratiivne.
Inimesed einestamas Montréali restorani väliterrassil. Foto on illustratiivne. Foto: Andrej Ivanov / AFP / Scanpix

Québec võtab 1. septembril esimese Kanada provintsina kasutusele koroonapassi, teatasid teisipäeval ametnikud.

Pass, mis tõendab koroonaviiruse vastu vaktsineerimist, Covid-19 läbipõdemist või negatiivset testitulemust, tuleb esitada restorani, baari või spordisaali minekuks või festivalidel osalemiseks.

«Meie eesmärk passiga on mitte minna tagasi lukku ja samal ajal vältida meie haiglate ülekoormust,» ütles Québeci terviseminister Christian Dube pressikonverentsil.

Tervishoiuametnikud on hoiatanud, et koroonanakkuste arv on taas tõusuteel pärast langust juunis ja juulis, seda hoolimata asjaolust, et üle 60 protsendi kanadalastest on täielikult vaktsineeritud.

Québeci valitsus annab lähinädalatel konkreetsemalt teada, millised avalikud kohad on kohustatud nõudma koroonapassi, mis võib olla kas paberkandjal või elektroonilises variandis.

Québec, mis on Ontario järel rahvaarvult teine provints Kanadas, teatas teisipäeval 234 uuest koroonanakkuse juhtumist viimase ööpäeva jooksul.

Provintsis on umbes 84 protsenti elanikest saanud ühe vaktsiinidoosi ning täielikult on kaitsepoogitud 70 protsenti.

Dube hoiatas, et neljas koroonalaine, mida juhib palju nakkavam Delta tüvi, on sügisel möödapääsmatu.

Praegu moodustab delta variant umbes kolmandiku kõigist Québeci koroonanakkuse juhtudest, kuid terviseministri sõnul võib delta osakaal tõusta lähinädalatel 50 protsendini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles