ÜLEVAADE ⟩ Kanada ettevõtja mõisteti Hiinas spionaaži eest 11 aastaks vangi

Helena Eglit
, reporter
Copy
Meeleavaldajad postritega, mis kutsuvad Hiinat vabastama kanadalasi Michael Spavor ja Michael Kovrigit Vancouveris 2019. aastal. 
Meeleavaldajad postritega, mis kutsuvad Hiinat vabastama kanadalasi Michael Spavor ja Michael Kovrigit Vancouveris 2019. aastal. Foto: Lindsey Wasson/Reuters/Scanpix

Dandongi rahvakohus mõistis Pekingis elava Kanada ärimehe Michael Spavori süüdi nuhkimises ja riigisaladuste ebaseaduslikus lekitamises välisriikidele ning mõistis talle 11 aasta pikkuse vanglakaristuse.

​Spavor võeti 2018. aasta lõpus kinni koos endise Kanada diplomaadi Michael Kovrigiga, kui Vancouveris oli arreteeritud Hiina ettevõtte Huawei finantsjuht Meng Wanzhou. Huaweid süüdistati Ameerika Ühendriikide Iraanile kehtestatud sanktsioonide rikkumises.

Märtsis teatas Hiina väljaanne Global Times, et Spavorit süüdistatakse luureandmete edastamises Kovrigile, kuid mis andmed need olid, pole seni avalikustatud. Kovrigit süüdistatakse Hiina kontaktide kaudu salajase teabe ja luureandmete varguses, kuid võimud ei ole veel öelnud, millal tema üle kohut mõistetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles