Instagram lisab vihakõne piiramiseks uued funktsioonid

Copy
Instagram.
Instagram. Foto: Shutterstock

Sotsiaalmeediaplatvorm Instagram teatas kolmapäeval uutest meetmetest ahistava ja rassistliku sisu piiramiseks pärast Inglise jalgpallurite vastu suunatud vihakõne Euro 2020 finaali järel.

Facebookile kuuluv fotokeskne platvorm teatas, et hakkab rakendama karmimaid hoiatusi, kui inimesed postitavad potentsiaalselt solvavaid kommentaare. Samuti lisatakse uus sõnade peitmise funktsioon, et kasutajatel oleks võimalik filtreerida ahistavaid sõnavõtte.

Instagram lubab ka kasutajatel piirata kommentaare ja sõnumi saatmise palveid tähelepanu järsu kasvu korral.

Sotsiaalmeediaplatvormid kiirustasid mitme nädala eest eemaldama rassistlikke kommentaare, mis olid suunatud Inglise jalgpalluritele pärast kaotust jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalis.

Uute funktsioonide lisamise eesmärgiks on piirata rassistlikku, seksistlikku ja homofoobset sisu, ütles Instagrami juht Adam Mosseri.

«Meie uurimine on näidanud, et suur osa negatiivsusest avalike isikute suunal pärineb inimestelt, kes tegelikult neid ei jälgi või kes on neid alles hiljuti jälgima hakanud ja kes teatud hetkel hakkavad lihtsalt (negatiivset sisu) lisama,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles